XOPSLAG i Excel – Hurtig Guide i 4 steps

XOPSLAG i Excel – Hurtig Guide i 4 steps

XOPSLAG i Excel – Hurtig Guide i 4 steps 2560 1707 Proview

Formlen “=XOPSLAG” bruges til at returnere en værdi på baggrund af “X” i Excel. Det er brugbart til mange forskellige typer projektmapper, og formlen er let at lære! Vi har lavet en hurtig guide til hvordan du bruger XOPSLAG. God fornøjelse!

Du kan lære formlen på to måder. Vi har lavet en videoguide til dig på Youtube (her kan du også finde mange andre guides på VORES KANAL), som du kan se herunder. Er du mere til tekstede guides? Du kan finde en tekstet guide under videoen!

Sådan bruger du XOPSLAG i Excel

Excel ark

Step 1: Placer dig det rigtige sted

Start med at placere dig i den celle, som du vil lave formlen i. I mit tilfælde skal jeg lave formlen på de 4 hvide celler under “navn”, “antal”, “indkøbspris” og “salgspris”. Jeg starter dog med cellen under “Navn”

Step 2: Xopslag skrives ind i formlen

Xopslag Excel

Skriv formlen “=Xopslag(” i cellen, og formlen er klar til at blive udfyldt. Du vil nok opleve at det ikke er nødvendigt at skrive hele navnet på formlen, inden Excel selv foreslår den for dig. I det tilfælde skal du blot trykke “TAB”, og du vil være klar til at gå i gang!

Step 3: Udfyld formlen med de rigtige værdier

Nu kommer det sværeste (selvom det ikke er særligt svært). Du skal udfylde formlen med de korrekte værdier. Du får her en forklaring på hvad de enkelte værdier repræsenterer. HUSK – når du udfylder formlen skal du adskille værdierne med semikolon (;).
Opslagsværdi: Den værdi som du skriver ind, for at få en anden værdi returneret. I mit tilfælde er opslagsværdien cellen under “ID”, da jeg vil indtaste et ID for at få et navn ud.
Opslagsmatrix: Det sted som Excel skal lede for at finde opslagsværdien. Du har helt sikkert en liste et sted, hvor din opslagsværdi indgår. Her vælger du bare hele den kolonne, som din opslagsværdi indgår i.
Returmatrix: Her vælger du kolonnen med de værdier som du gerne vil finde frem (returnere). Jeg vil gerne returnere “Navn”, og finder derfor kolonnen, som indeholder “Navn”.
(hvis ikke fundet): hvis formlen ikke kan finde opslagsværdien viser den det du skriver her. Eksempelvis “Fejl”.

Stadigt svært at forstå? Jeg har her vedhæftet et stort billede som måske får det hele til at falde på plads for dig 🙂

Xopslag Excel

Step 4: FÆRDIG

Tryk “ENTER”, og din formel er klar til brug! Tillykke. Du kan nu lave et Xopslag i Excel 🙂

Vil du have mere gratis læring om Excel? Gør følgende:
Besøg Proviews Blog – Her finder du et hav af Excel guides og hacks, som tager dine evner til et nyt niveau!
Like Proview på LinkedIn – Så vil du løbende modtage nye Guides i de fedeste funktioner i MS Excel
Like Proview på Facebook – Så vil du løbende modtage nye Guides i de fedeste funktioner i MS Excel
Følg Proview på TikTok – Her får du løbende korte videoer med de bedste genveje i Excel, som vil sparer dig for mange timers arbejde på sigt
Følg Proview på Instagram – Her får du løbende korte videoer med de bedste genveje i Excel, som vil sparer dig for mange timers arbejde på sigt
Følg Proview på Youtube – Her får du hver uge en ny Excel Guide i Excels mange funktioner og muligheder